Rady dla nowego ministra zdrowia - Kozierkiewicz, Adam (Menedżer Zdrowia, 2023)
– Proszę ustalić cele zmian, a następnie przygotować projekt wdrożeniowy, z doborem odpowiednich działań, mechanizmem zarządzania projektem, okresową oceną rezultatów wdrożenia, skutków ubocznych, kosztów i korzyści. Cel jest przy tym najważniejsze – sugeruje w „Menedżerze Zdrowia” Adam Kozierkiewicz, zwracając się do przyszłego ministra zdrowia i proponując pięć sposobów na poprawę systemu ochrony zdrowia.