Centrum medyczne w pół roku - Piątek, Kamil (Menedżer Zdrowia, 2005)
Cztery kondygnacje, dwa tysiące metrów powierzchni, zdolność obsługiwania rocznie blisko 25 tys. krwiodawców. Wszystko zrealizowane pod klucz w sześć miesięcy. We Wrocławiu otwarto Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa. Podczas uroczystego otwarcia zaproszeni goście mogli podziwiać klimatyzowany budynek, wyposażony w nowoczesną stację pobierania krwi i laboratorium.