Gorzka lekcja - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2005)
Mamy już za sobą pierwsze kroki legislacyjne nowych władz dotyczące ochrony zdrowia. Z inicjatywy Rządu Sejm uchwalił ustawę o zmianie ustawy o Państwowym Ratownictwie Medycznym. Ustawa ma wszystkiego osiem linijek – jej uchwalenie poszło gładko. Na posiedzeniu Komisji Zdrowia praktycznie nikt nie podejmował dyskusji.