System ubezpieczeń uzupełniających - Bogdańska, Agnieszka; Jacoń, Anna; Jarmusz, Elżbieta (Menedżer Zdrowia, 2006)
Z prywatnych usług medycznych korzysta już ponad milion Polaków. Wydają oni na ten cel 0,7-1 mld zł rocznie. Ta sytuacja będzie się zmieniać. Ostatnio zauważalny jest bowiem wzrost zainteresowania ofertą ubezpieczeniową w przystępnej cenie, dobrą jakościowo i realizowaną w określonym terminie w każdym miejscu w Polsce. Dla zainteresowanych – przedstawiamy pierwszy w Polsce ranking komercyjnych ubezpieczeń zdrowotnych, przygotowany przez Krajowy Instytut Ubezpieczeń na zlecenie Menedżera Zdrowia.