Krajobraz po bitwie - rozmowa z Mariuszem Tarhonim - Szczęsny, Jacek (Menedżer Zdrowia, 2006)
W służbie zdrowia doszło do sytuacji, która przypomina krajobraz po bitwie. To efekt działań podejmowanych przez różnych ludzi, ośrodki i grupy lobbingowe. Są to m.in. ośrodki akademickie i instytuty ogólnopolskie oraz środowiska związane ze służbą zdrowia resortów mundurowych. Jeżeli do tego dodamy nie rozwiązaną problematykę rynku leków refundowanych i ustawodawstwo unijne to naprawdę trudno prorokować jak będzie wyglądał system ochrony zdrowia np. za dwa lata - rozmowa z Mariuszem Tarhonim, ekspertem współpracującym z Zakładem Organizacji i