Wytyczne opieki okołooperacyjnej w chirurgii zaćmy w Polsce - Szaflik, Jacek P.; Bakunowicz-Łazarczyk, Alina; Dobrowolski, Dariusz; Grabska-Liberek, Iwona; Kałużny, Bartłomiej; Kałużny, Jakub; Lubiński, Wojciech; Mackiewicz, Jerzy; Michalska-Małecka, Katarzyna; Misiuk-Hojło, Marta; Mrukwa-Kominek, Ewa; Nowak, Agnieszka; et al. (Klinika Oczna / Acta Ophthalmologica Polonica, 2024)
W ciągu ostatnich kilku lat struktura operacji zaćmy w Polsce istotnie się zmieniła. Autorzy przedstawiają aktualne zasady opieki okołooperacyjnej w chirurgii zaćmy.