W kontakcie z pacjentem - Veselka, Martin (Menedżer Zdrowia, 2006)
Rozwój technologii umożliwił powstanie nowych kanałów komunikacji. Dzięki nim, placówki zdrowia są w stanie szybko i skutecznie reagować na potrzeby swoich pacjentów. Z badania przeprowadzonego przez amerykański Purdue University wynika, że dysponowanie przez firmę efektywnym contact center, znacząco wpływa na wzrost prawdopodobieństwa ponownego skorzystania przez klientów z jego usług.