Radiologia przyszłości - Laska, Robert (Menedżer Zdrowia, 2006)
Wejście Polski do Unii Europejskiej spowodowało wiele zmian w wymogach stawianych aparaturze rentgenowskiej i pracowniom rtg. Mają one na celu dostosowanie naszych pracowni do wytycznych Unii i wywiązanie się z obietnicy dostosowania do standardów unijnych. Po niespełna dwóch latach członkostwa należy zadać pytanie: czy udało nam się przystosować pracownie rtg do wymogów unijnych? Odpowiedź brzmi: niestety nie.