Polska prapremiera - Najdenow, Ewa (Menedżer Zdrowia, 2006)
W szpitalu im. prof. Jana Bogdanowicza w Warszawie uroczyście otwarto pracownię tomografii komputerowej, w której zainstalowano nowoczesny tomograf komputerowy SOMATOM Emotion 16. – To dla nas wielka szansa na poprawę terapii. Co roku bowiem na naszych oddziałach hospitalizujemy ponad 11 tys. dzieci a w poradniach udzielamy specjalistycznych porad dla niemal 100 tys. małych pacjentów – mówi Paweł Chęciński, dyrektor szpitala.