Współpraca w zespole psychologiczno-psychiatrycznym w diagnozowaniu ADHD u osób dorosłych – perspektywa praktyków - Twardosz, Katarzyna; Oręziak, Hubert (Psychiatria Spersonalizowana / Personalized Psychiatry, 2025)
ADHD to zaburzenie neurorozwojowe, które jest coraz częściej rozpoznawane wśród osób dorosłych. W związku z tym specjaliści zajmujący się diagnozą ADHD (zarówno psychiatrzy, jak i psychologowie) doświadczają licznych trudności wynikających z braku standardów diagnostycznych. W poniższej pracy omówiono te problemy oraz przykładowe rozwiązania dotyczące pracy w zespole psychologiczno-psychiatrycznym.