Ectopic pregnancy - Jakiel, Grzegorz; Robak-Chołubek, Dorota; Tkaczuk-Włach, Joanna (Menopause Review/Przegląd Menopauzalny, 2006)
Praca omawia najważniejsze zagadnienia związane z częstym problemem ginekologicznym, jakim niewątpliwie pozostaje ciąża pozamaciczna, z uwzględnieniem jej etiologii, dostępnych badań diagnostycznych i współczesnych opcji leczniczych.