Polsko-Amerykańskie Kliniki Serca - Szczęsny, Jacek (Menedżer Zdrowia, 2006)
W 2001 r. polscy i amerykańscy kardiolodzy założyli spółkę. Kapitał początkowy wynosił 3 mln zł. Do dzisiaj zainwestowali w trzy kliniki 20 mln zł.