Szpital nie może być dojną krową. Rozmowa z Ryszardem Stangierskim - Szczęsny, Jacek (Menedżer Zdrowia, 2006)
Dyrektorzy szpitali Nie mogą jednak pozwolić sobie na zarządzanie stricte rynkowe, a więc np. redukcję etatów, bo nie pozwolą im na to związki zawodowe i opinia społeczna. - rozmowa z Ryszardem Stangierskim, dyrektorem Wielkopolskiego Oddziału Wojewódzkiego Narodowego Funduszu Zdrowia.