Ostre i przewlekłe zapalenie zatok – leczenie - Kukwa, Wojciech; Jeżewska, Elżbieta; Ścińska, Anna; Kukwa, Andrzej; Żulewska, Nina (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2006)
W pracy przedstawiono najnowsze poglądy na temat etiopatogenezy zapalenia błony śluzowej jam nosa i zatok przynosowych, objawów, diagnostyki i polecanych schematów terapeutycznych zarówno w leczeniu ostrego, jak i przewlekłego zapalenia.