Zapalenia ucha środkowego w praktyce lekarza rodzinnego i pediatry - Ścińska, Anna; Kukwa, Wojciech; Jeżewska, Elżbieta; Kukwa, Andrzej (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2006)
W pracy przedstawiono podstawowe informacje na temat diagnostyki i postępowania w zapaleniach ucha środkowego. Omówiono ostre i przewlekłe zapalenie ucha środkowego oraz zapalenie wysiękowe z perspektywy zadań lekarzy rodzinnych i pediatrów.