Wielochorobowość u pacjentów kardiologicznych w podeszłym wieku – jak radzić sobie w praktyce lekarza rodzinnego - Gorczyca-Głowacka, Iwona (Lekarz POZ, 2026)
Zmieniająca się struktura wieku w społeczeństwach europejskich, lepsza kondycja zdrowotna oraz dłuższa oczekiwana długość życia osób starszych prowadzą do problemu wielochorobowości i polipragmazji. W przedstawionym opracowaniu poruszono te zagadnienia w kontekście ogólnym i w wybranych sytuacjach klinicznych.