Czerniak złośliwy jamy nosowej i zatok przynosowych - Nazim-Zygadło, Elżbieta; Kochanowicz, Jan (Contemporary Oncology/Współczesna Onkologia, 2001)
W pracy przedstawiono przypadek 67-letniego chorego z czerniakiem złośliwym jamy nosowej i zatok przynosowych. Zwrócono uwagę na rzadkie występowanie tego nowotworu w tym rejonie oraz jego leczenie.