Aktualizacja standardów leczeniaDna moczanowa - Zimmermann-Górska, Irena (Reumatologia/Rheumatology, 2006)
Przedstawiono kryteria diagnostyczne dla dny moczanowej, okresy choroby, zmiany narządowe towarzyszące zapaleniu stawów, badania pracowniane konieczne do rozpoznania i różnicowania choroby oraz zasady leczenia.