Opis przypadkuPachydermoperiostosis – zespół Touraine’a-Solente’a-Gole’a (Advances in Dermatology and Allergology/Postępy Dermatologii i Alergologii, 2006)
Pachydermoperiostosis to rzadko występująca przerostowa osteoartropatia o nieznanej etiologii. Zmiany chorobowe dotyczą skóry i układu szkieletowego. W pracy dokonano przeglądu piśmiennictwa pod kątem występujących objawów klinicznych, zmian histopatologicznych, czynników przyczynowych oraz diagnostyki różnicowej.