Kto rządzi w szpitalu (Menedżer Zdrowia, 2006)
W polskich szpitalach nadal obowiązuje system ordynatorski. W efekcie profesorowie - kierownicy klinik traktują oddział jak państwo w państwie. Raport Menedżera Zdrowia oraz sonda redakcyjna.