Prawnik w pytaniach i odpowiedziach - Sieńko, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2006)
Pytanie Czy osoba powołana na stanowisko kierownika sp zoz-u, która wygrała konkurs na ordynatora oddziału może łączyć obie funkcje? Organem założycielskim jest powiat. Odpowiedź Nie ma prawnych przeszkód łączenia stanowiska kierownika zoz-u z funkcją ordynatora.