Praca poglądowaSelektywne metody radioterapii z użyciem izotopów promieniotwórczych u chorych ze złośliwym nowotworem mózgu - Barczewska, Monika; Maksymowicz, Wojciech; Beta, Jarosław (Problemy Lekarskie/Medical Problems, 2006)
Rozwój medycyny nuklearnej oraz neuroonkologii sprawił, że lekarze sięgają po coraz selektywniejsze metody radioterapii chorych ze złośliwym nowotworem mózgu. Omawiamy najnowsze osiągnięcia – brachyterapię klasyczną (śródtkankową) oraz brachyterapię systemową (z wykorzystaniem radiofarmaceutyków podawanych donaczyniowo).