Praca oryginalnaDoświadczenia własne w wykorzystaniu neurotuby NeuraGen w leczeniu pourazowych ubytków nerwów obwodowych - Kostkiewicz, Bogusław; Maksymowicz, Wojciech; Zielińska, Magdalena (Problemy Lekarskie/Medical Problems, 2006)
W pracy przedstawiono możliwości chirurgicznego leczenia pourazowych ubytków nerwów obwodowych z zastosowaniem wchłanialnych implantów. Jest to nowa, skuteczna metoda zastosowana po raz pierwszy w Polsce u 3 chorych. Pooperacyjny czas obserwacji wynosi 2 lata.