Pozytywka – negatywka - Kawalec, Paweł (Menedżer Zdrowia, 2006)
Stworzenie koszyka będzie ważnym narzędziem do walki z mitem o powszechniej dostępności wszystkich procedur medycznych i pozwoli na stworzenie transparentnego systemu, w którym każdy będzie wiedzieć, czego oczekiwać i wymagać w od publicznej służby zdrowia.