Nie chowam głowy w piasek. Rozmowa z Tomaszem Opalą - Sielska, Iwona (Menedżer Zdrowia, 2006)
Prof. Tomasz Opala z Poznania zaczął walczyć z korupcją w kierowanym przez siebie szpitalu. W rozmowie redakcyjnej przedstawia problemy z jakimi się spotkał po wprowadzeniu kontrowersyjnych rozporządzeń.