Jak oceniano szpitale - Knypl, Krystyna (Menedżer Zdrowia, 2006)
Ranking, publikowany od 17 lat przez U.S. News&World Report jest jedną z najbardziej poczytnych lektur wśród amerykańskich obywateli. Ocena 200 placówek poprzedzana jest bowiem bardzo wnikliwą analizą, umożliwiającą szczegółową ocenę i wyłonienie lidera w wybranych specjalnościach medycznych. Przedstawiamy metodologię sporządzania rankingu.