W sieci strachu - Kowalski, Marcin (Menedżer Zdrowia, 2006)
Autor, lekarz jednego ze szpitali w regionie Bielska-Białej, przedstawia atuty tzw. szpitali prowincjonalnych oraz lęki ich personelu, rodzące się w związku z powstaniem sieci szpitali.