Słabiutka agencja - Konarska, Iwona (Menedżer Zdrowia, 2006)
Pierwszą siedzibą agencji, która miała oceniać sposób wydawania ponad 30 mld zł, była klitka, co jak przyznaje jej szef – dr Waldemar Wierzba, uniemożliwiało jakiekolwiek prace. Dzisiaj niewiele się zmieniło – w opinii ekspertów największym osiągnięciem Agencji Oceny Technologii Medycznych jest to, że nie popełniła dotychczas żadnych błędów, bo działa bardzo wolno i niewiele decyzji podjęła.