Rak onkologii. Rozmowa z Jackiem Jassemem - Szczęsny, Jacek (Menedżer Zdrowia, 2006)
Profesor Jacek Jassem opowiada, dlaczego z gronem przyjaciół i osób przekonanych o niedostatkach onkologicznej edukacji w Polsce powołał do życia Akademicką Sieć Onkologiczną.