Wypalenie zawodowe personelu medycznego– problem wciąż aktualny. Metody oceny i przeciwdziałania w ramach oddziałów dializacyjnych - Sapilak, Bartosz J; Kurpas, Donata; Steciwko, Andrzej F.; Melon, Monika (Problemy Lekarskie/Medical Problems, 2006)
W pracy omówiono podstawowe problemy wypalenia zawodowego personelu medycznego. Przedstawiono ewolucję pojęcia, metody diagnostyki, wyniki badań polskiego personelu medycznego i sposoby przeciwdziałania