Czarna setka polskich szpitali - Szczęsny, Jacek (Menedżer Zdrowia, 2006)
Po utworzeniu sieci zniknie z polskiego krajobrazu medycznego co najmniej 100 szpitali. W placówkach zapanowała panika. Ale od decyzji ministra zdrowia nie ma odwrotu. Przedstawiamy motywy działania resortu oraz subiektywną listę szpitali, które mogą zostać zlikwidowane.