Najdłuższy strajk nowoczesnej Europy - Cywiński, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2006)
Korespondent Menedżera Zdrowia opisuje trwający już 2 lata protest pracowników służby zdrowia w RFN. Za strajkami, które już niedługo mogą wstrząsnąć gabinetem Angeli Merkel opowiada się 98,7 proc. zatrudnionych w szpitalach pracowników.