Gorący listopad - Szczęsny, Jacek (Menedżer Zdrowia, 2006)
Przypominamy, że jeśli premier Jarosław Kaczyński, Zbigniew Religa i Andrzej Sośnierz śpią spokojnie, bo myślą, że załatwili problem strajków w służbie zdrowia, to można im tylko zazdrościć krótkiej pamięci. Zapominają bowiem, że miecz Damoklesa ciągle wisi nad ich głowami i może spaść już w listopadzie, gdy lekarze oraz pielęgniarki otrzymają pieniądze z puli przeznaczonej na podwyżki i przekonają się, że ich pensja wcale nie wzrosła o obiecane 30 proc.