Opis przypadkuPrzewlekłe wgłobienie krętniczo-kątnicze u 58-letniego mężczyzny – opis przypadku - Jurałowicz, Piotr; Daniel, Piotr; Palczak, Artur; Woźniak, Beata; Modzelewski, Bogdan; Małecka-Panas, Ewa (Gastroenterology Review/Przegląd Gastroenterologiczny, 2006)
Wgłobienie jelita u dorosłych jest bardzo rzadką przyczyną niedrożności przewodu pokarmowego. Autorzy przedstawiają przypadek 58-letniego pacjenta z przewlekłą niedrożnością przewodu pokarmowego, której przyczyną był rozrastający się chłoniak jelita grubego.