Hamulcowi z Brukseli - Makowska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2006)
Autorka w przejrzysty sposób przedstawia sytuację światowego przemysłu farmaceutycznego i skupia się na mnogości przepisów tworzonych w Brukseli, które hamują rozwój europejskiego rynku, który w efekcie przegrywa np. ze Stanami Zjednoczonymi.