Ameryka w Ameryce (Menedżer Zdrowia, 2006)
Wojewódzki Szpital Rehabilitacyjny dla Dzieci w Ameryce k. Olsztynka od lat słynie ze swojej aktywności inwestycyjnej. Ostatnio może pochwalić się kolejnym certyfikatem. Do odnowionego w październiku certyfikatu ISO 9000:2001 dołączył certyfikat HACCP. Zakończenie starań o przyznanie certyfikatów zbiegło się z zakończeniem projektu modernizacji szpitala.