Praktyczne aspekty nieoperacyjnego leczenia nietrzymania moczu w codziennej praktyce lekarza rodzinnego - Surkont, Grzegorz; Wlaźlak, Edyta (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2006)
Większość pacjentek cierpiących z powodu nietrzymania moczu nie wymaga leczenia specjalistycznego. Zachowawcze leczenie nietrzymania moczu powinno być powszechniej niż dotychczas stosowane przez lekarzy pierwszego kontaktu oraz ginekologów rejonowych. Dopiero w przypadku braku efektu pacjentki należy kierować do specjalistycznych poradni uroginekologicznych, ginekologicznych i urologicznych. Autorzy zwracają uwagę także na sytuacje, gdy pacjentka już w pierwszym etapie powinna być poddana specjalistycznej diagnostyce i leczeniu.