Problemy ochrony radiologicznej zakładów medycyny nuklearnej związane z dostosowaniem do międzynarodowych podstawowych norm ochrony przed promieniowaniem jonizującym i bezpieczeństwa źródeł promieniowania - Zandberg, Jerzy (Contemporary Oncology/Współczesna Onkologia, 2000)
W artykule przedstawiono w formie felietonowej problemy związane z ochroną radiologiczną i zapewnieniem jakości ochrony radiologicznej zakładu medycyny nuklearnej, pragnącego działać zgodnie z polskimi i podstawowymi międzynarodowymi normami ochrony przed promieniowaniem jonizującym.