Diabeł tkwi w szczegółach - Sala, Dorota (Menedżer Zdrowia, 2006)
Ministerstwo Zdrowia zaprezentowało projekt wprowadzenia dodatkowych ubezpieczeń zdrowotnych w Polsce. Projekt powstał w resorcie we współpracy z Polską Izbą Ubezpieczeń. Problem w tym, że zasadniczym czynnikiem ograniczającym projekt jest art. 68 Konstytucji, mówiący o równym dostępie do usług zdrowotnych.