Szpital dla matki i dziecka - Murkowski, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2006)
Autor przedstawia koncepcję budowy nowej jednostki zapewniającej kompleksową opiekę nad matką i dzieckiem na działce placówki przy ul. Banacha.