Jakość głupcze! Rozmowa z Piotrem Kuną - Szczęsny, Jacek (Menedżer Zdrowia, 2006)
Piotr Kuna, dyrektor SPZOZ Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego Nr 1 im. N. Barlickiego w Łodzi, zwycięzca konkursu Sukces Roku w Ochronie Zdrowia – Liderzy Medycyny opowiada o tym, jak zmienił oblicze kierowanego przez siebie szpitala, ile go to kosztowało. Zdradza też tajemnice sprawnego zarządzania i nie ukrywa swoich wad.