Artykuł przeglądowySpecyfika chorób reumatycznych w praktyce lekarza medycyny pracy - Bugajska, Joanna; Jędryka-Góral, Anna (Reumatologia/Rheumatology, 2006)
Celem artykułu jest przybliżenie problematyki chorób reumatycznych występujących w środowisku pracy i wskazanie na możliwości, jakie niesie ergonomia, aby tym chorobom zapobiegać. Przedstawiono praktyczne aspekty medyczno-organizacyjne, jak również umocowania prawne dotyczące tego zagadnienia.