Dzielimy się doświadczeniem Tętniaki rzekome lewej komory serca - Mak, Marek; Nasuszny, Wojciech; Jarek, Darek; Stanisławski, Ryszard; Klausa, Filip; Rogulski, Łukasz; Kustrzycka-Kratochwil, Dorota; Toczek, Krzysztof; Skiba, Jacek; Banasiak, Waldemar (Kardiochirurgia i Torakochirurgia Polska/Polish Journal of Thoracic and Cardiovascular Surgery, 2006)
Ostre pozawałowe tętniaki wolnej ściany lewej komory są rzadkim powikłaniem zawału serca zagrażającym życiu. Przedstawiliśmy chirurgiczne leczenie trzech odmiennych morfologicznie tętniaków rzekomych.