Daleko od NFZ - Jacoń, Anna; Zygier, Magdalena (Menedżer Zdrowia, 2007)
Towarzystwo Ubezpieczeń i Reasekuracji Cigna STU SA oraz Powszechny Zakład Ubezpieczeń Życie SA oferują najlepsze ubezpieczenia zdrowotne. Przedstawiamy III z kolei ranking ubezpieczeń przygotowany dla Menedżera Zdrowia i tygodnika Wprost . Obecna, trzecia edycja rankingu, uwzględnia nowe, istotne kryterium – ocenę adekwatności poszczególnych ofert komercyjnych ubezpieczeń zdrowotnych do ryzyk utraty zdrowia i choroby w wyróżnionych kategoriach wiekowych mężczyzn i kobiet.