Świat brokerów - ubezpieczenia dodatkowe w wybranych krajach (Menedżer Zdrowia, 2007)
W USA z dobrowolnych ubezpieczeń zdrowotnych korzysta 65 proc. obywateli, a w Niemczech korzysta z nich co 4. mieszkaniec tego kraju. Przedstawimy systemy komercyjnych ubezpieczeń zdrowotnych działające w USA, RFN, Francji, Wielkiej Brytanii, Hiszpanii, Austrii i Holandii.