Hormonoterapia zastępcza – punkt widzenia kardiologa - Peruga, Jan Z.; Kopff, Anna; Krzemińska-Pakuła, Maria (Menopause Review/Przegląd Menopauzalny, 2007)
W pracy przedyskutowano dostępne informacje na temat hormonoterapii zastępczej, jej stosowania i wpływu na układ sercowo-naczyniowy u kobiet w wieku pomenopauzalnym