Terapia lokalna pochwy preparatami Vagifem i Cicatridina u kobiet po leczeniu raka szyjki macicy i raka endometrium - Markowska, Janina; Mądry, Radosław; Fischer, Natalia (Menopause Review/Przegląd Menopauzalny, 2007)
Objawy popromiennego i zanikowego zapalenia pochwy u kobiet po leczeniu raka szyjki macicy i raka endometrium stwarzają trudny problem terapeutyczny. Stosowanie lokalne preparatu Vagifemu i Cicatridina jest niezwykle efektywne. Stosowanie Vagifemu nie stwarza zagrożenia nawrotu rakiem.