Prawo człowieka do integralności genetycznej a terapia genowa. Standardy międzynarodowe - Michalska, Anna; Twardowski, Tomasz (Contemporary Oncology/Współczesna Onkologia, 1999)
Rozwój inżynierii genetycznej i terapii genowej jest szybszy aniżeli tworzenie odpowiednich norm prawnych. Autorzy dyskutują międzynarodowe standardy norm prawnych w odniesieniu do terapii genowej (konwencje, dyrektywy i deklaracje) w kontekście sytuacji w naszym kraju.