Nowości terapii nerkozastępczej – zalecenia i wytyczne - Myśliwiec, Michał; Rydzewska-Rosołowska, Alicja (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2007)
Wzrastająca liczba pacjentów ze schyłkową niewydolnością nerek zarówno w Polsce, jak i na świecie, zmusza lekarzy wielu specjalności do rozpoznawania i leczenia przewlekłej choroby nerek W niniejszej pracy przedstawiono najnowsze definicje, zalecenia i wytyczne dotyczące przewlekłej choroby nerek, ostrej niewydolności nerek i leczenia nerkozastępczego w obu przypadkach.