Antybiotykoterapia zakażeń przewodu pokarmowego - Albrecht, Piotr; Kotowska, Maria (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2007)
W niniejszej pracy przedstawiono zasady racjonalnej antybiotykoterapii takich zakażeń przewodu pokarmowego, jak infekcja wywołana przez Helicobacter pylori , ostre biegunki bakteryjne, biegunka podróżnych, rzekomobłoniaste zapalenie jelita grubego, zespół przerostu flory bakteryjnej jelita cienkiego, zespół jelita drażliwego, choroba Leśniowskiego-Crohna i ropnie okołoodbytowe.